بادام یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دو لپه ای هاست. این درخت بومی منطقه آسیا است و بلندی درخت آن به ۶ تا ۸ متر می رسد و برگ های ساده، بیضی باریک، نوک تیز، کمی موج دار و گل های صورتی رنگ دارد.
میوه درخت بادام به صورت شفت است یعنی قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از کرک بوده و داخل آن بادام با پوست سخت جای دارد. پس از رسیدن بادام، به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام داخل آن رشد می کند و آماده استفاده می شود.
بادام به دو نوع اصلی بادام شیرین و بادام تلخ تقسیم می شود. بادام شیرین گل های صورتی و بادام تلخ گل های سفید دارند. برای تهیه خلال بادام ابتدا پوست بادام را که حالت چوبی دارد، جدا می کنند، سپس مغز بادام را که دارای پوسته نازک قهوه ای رنگی است درون آب گرم می ریزند و پوست آن را جدا می کنند. پس از این مرحله، بادام را خلال می کنند و به وسیله آفتاب یا خشک کن های صنعتی که در کارخانه ها و کارگاه ها وجود دارد، آن را می خشکانند.